Nog geen twee weken geleden maakte Blizzard bekend dat zij op 20 september (vandaag) een nieuwe game zouden aankondigen op de Tokyo Game Show. Een hoogst ongebruikelijke locatie omdat Blizzard voorheen hun titels alleen bekend maakte op de ECTS in Londen. Al snel volgde er speculaties rondom deze bekendmaking. Zou het Diablo 3 zijn? Het langverwachte vervolg op Starcraft of een totaal nieuw spel? Hoewel veel mensen er heilig in geloofde dat het Starcraft 2 zou worden was dit al snel hoogst onwaarschijnlijk. Het team wat verantwoordelijk was voor Starcraft was namelijk volop bezig met Warcraft III en zal nu wel begonnen zijn aan de expansion set voor dat zelfde spel. Het team waar we echter een tijdje niets meer van gehoord hebben is Blizzard North, oa. verantwoordelijk voor Diablo 2 en de expansion set. Zou het dan toch Diablo 3 worden? De speculaties bleven het onderwerp van de dag tot vandaag, wanneer de countdown klok op de Blizzard website verscheen. De klok tikte af op de voorgrond van een vaag plaatje. Al snel kwamen er enkele fans er achter dat het plaatje elk uur scherper werd en dat er een code in de countdown klok verwerkt zat. De klok werd af en toe een bepaalde seconde blauw. Al snel werd er een ritme gevonden en konden de cijfers aan nummers gehangen worden met het resultaat dat er elk uur een andere zin als code in de klok zat verwerkt. Zinnen, of beter gezegt quotes of one-liners zoals "Im here", "Somebody call for an Exterminator" en "Never know what hit em" zullen door doorgewinterde Starcraft fans herkend worden als one-liners van de Terran Ghost unit. Met deze quotes verborgen in de klok en het plaatje op de achtergrond die na loop van tijd scherper was geworden wezen alle aanwijzingen richting een Starcraft

gerelateerde game.

Het hoge woord is er uiteindelijk uit! Blizzards nieuwste gametitel is...

StarCraft: Ghost, een titel voor de next-gen consoles only, die volgens verwachting zomer 2003 (??) al in de winkelschappen moet liggen. Today at the Tokyo Game Show Blizzard Entertainment announced its newest product under development, StarCraft: Ghost. In this 3D tactical-action console game set in the legendary StarCraft universe, players will take the role of Nova, a lethal Ghost operative trained in the arts of espionage and tactical combat.

As a Terran Ghost, Nova will employ an amazing array of physical and psionic abilities. Nova will also have access to a host of hi-tech weapons and vehicles, some of which will be familiar to players of StarCraft and Brood War.

Bezoek voor meer informatie de officiele website op Blizzard.com/ghost