Blizzard zoekt partners om World of Warcraft online te houden in China

Blizzard zoekt partners om World of Warcraft online te houden in China

Blizzard is op zoek naar nieuwe partners die World of Warcraft in China draaiende kunnen houden.

Dat heeft John Hight, de general manager van World of Warcraft, geschreven op de Chinese website Weibo (vertaald door Reuters en gedeeld door Josh Ye op Twitter). Het bedrijf voert actief gesprekken met potentiële bedrijven die World of Warcraft in China draaiende kunnen houden. Hoewel andere games niet worden genoemd, is het aannemelijk dat die ook onder de mogelijke afspraak vallen. Wie de nieuwe partner wordt is op moment van schrijven nog niet bekend.

Afgelopen maand bleek dat Blizzard Entertainment vanaf 23 januari 2023 de samenwerking met NetEase in China stopzet. NetEase was verantwoordelijk voor alle zaken omtrent Blizzard in het land. Games als World of Warcraft, Diablo 3 n Overwatch kunnen vanaf eind januari niet meer gespeeld worden in China - tenzij het bedrijf een nieuwe partner vindt om de spellen draaiende te houden.

Precieze details over de redenen van het stuklopen van de onderhandelingen tussen Blizzard en NetEase werden overigens niet gegeven. Zowel Blizzard als NetEase claimden dat er verschillen waren tussen belangrijke voorwaarden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Vooruit, ik doe het wel. Blizz, via gamer.nl kunnen jullie mij wel contacteren via een PM.

0

Aanbevolen voor jou