Blizzard: "World of Warcraft namaken is geen goed idee" | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Er zijn veel mensen die proberen World of Warcraft na te maken. Dat is een compliment voor ons, maar het is niet de juiste manier", aldus Dabiri. "Ik weet dat World of Warcraft erg succesvol is, en dat mensen denken dat als ze een zelfde game maken ze mogelijk een deel van dat publiek vast kunnen leggen. Ik denk echter niet dat spelers daar naar uitkijken."

Volgens Dabiri hebben spelers van World of Warcraft namelijk geen zin om hetzelfde nog een keer te moeten doen in een andere game, en proberen ze liever iets nieuws. "Ik denk dat de industrie die kant op moet bewegen om met innovatieve nieuwe MMO's te komen die proberen daadwerkelijk wat anders te doen. Neem City of Heroes bijvoorbeeld: dat is tenminste geen MMO met een kla ieke fantasy-setting."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou