"Ik denk dat na BlizzCon het beeld ontstond dat wij onze hardcore spelers in de steek lieten. Dit doen we absoluut niet", aldus Street. "Er is nog genoeg geweld, somberheid en dood in World of Warcraft. We proberen het niet simpeler te maken of voor een lagere leeftijdsgroep te gaan of iets dergelijks. We proberen alleen maar om meer gevarieerde mogelijkheden voor spelers te bieden om het spel te spelen."

Lead quest designer Dave Kosak stelt verder dat World of Warcraft geen grote veranderingen gaat krijgen in de toekomst. Ik denk dat er een zekere verwachting is als je World of Warcraft speelt. Eerlijk waar, ik denk dat ons vechtsysteem erg leuk is. Wanneer je een quest krijgt om tien dingen te vermoorden, dan laten we jou je klasse zijn, je weet precies wat je moet doen. Dit betekent dat je jezelf meer op het verhaal, de omgeving en op chatten met vrienden kunt richten. Je kan echt in de wereld zijn."

Momenteel bevindt de aankomende uitbreiding van het spel, Mists of Pandaria, zich in een bètafase. Wanneer de uitbreiding wordt uitgebracht, is nog niet bekendgemaakt.