Oz- en Evil Dead-regisseur Raimi zou eerst de World of Warcraft-film regisseren. "Ik las eerst het script dat de mannen van Blizzard hadden gemaakt, en dat werkte niet echt voor mij", aldus Raimi. "Ik vertelde hen dat ik mijn eigen originele verhaal wilde maken met Robert."

Raimi claimt dat het nieuwe script "met enige twijfel" werd geaccepteerd door Blizzard. Raimi en Rodat werkten het script verder uit, maar kwamen er achter dat de uitgever het script uiteindelijk toch niet goed genoeg vond. "Nadat we negen maanden er aan hadden gewerkt, moesten we weer overnieuw beginnen. En Robert begon weer opnieuw, maar het duurde te lang voor de mensen bij Blizzard en ze hadden er geen geduld meer voor. Wat mij betreft is het mismanagement van hun kant."

Begin 2013 werd bekend dat Moon-regisseur Duncan Jones de World of Warcraft-film gaat regisseren. De film moet ergens in 2015 verschijnen en de productie start in de herfst van dit jaar. Het script is geschreven door Charles Leavitt, die eerder de scripts voor Blood Diamond en K-Pax schreef.