Blizzard verwijdert pose uit Overwatch na klacht van fan | Gamer.nl

Blizzard verwijdert pose uit Overwatch na klacht van fan | Gamer.nl

Blizzard heeft een overwinningspose voor het personage Tracer uit Overwatch verwijderd. Een fan genaamd Fipps op het Battle.net-forum schreef dat de pose het personage Tracer verandert in ‘een saai sekssymbool’. 

De ‘Over the Shoulder’-animatie van Tracer is een pose waarin Tracer’s achterwerk te zien is. Volgens Fipps negeert de animatie de persoonlijkheid van Tracer. “Het gaat hier niet om een animatie voor een personage als Widowmaker. Dit is geen personage die deels wordt gedefinieerd door het uitbundig laten zien van haar seksualiteit”, schrijft Fipps. “Deze pose zegt tegen spelers: ‘Oh, we hebben al deze toffe en diverse personages, maar we kunnen ze op elk moment reduceren tot sek ymbolen om onze game te boosten'.”

Overwatch game director Jeff Kaplan reageerde op het Battle.net-forum. “We waren niet tevreden met de originele pose. Het was altijd iets waar we moeite mee hadden. We hebben besloten een andere pose te creëren, deels omdat we het probleem inzien, maar ook omdat we gewoon iets beters willen maken”, schrijft Kaplan. “We begrijpen dat niet iedereen het eens is met onze besli ing en dat is prima. Dit was de juiste besli ing vanuit ons perspectief en we denken dat de game net zo leuk blijft om te spelen.”

Overwatch verschijnt op 24 mei voor PlayStation 4, Xbox One en pc. In de multiplayer first-person shooter kunnen spelers verschillende helden kiezen om mee te vechten, met elk hun eigen vechtstijl en krachten. Spelers kunnen zich op dit moment inschrijven voor een bèta-versie van de game.

Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou