Blizzard vereeuwigt Robin Williams in World of Warcraft | Gamer.nl

Blizzard vereeuwigt Robin Williams in World of Warcraft | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Williams zelf was groot fan van World of Warcraft. Na zijn dood ondertekenden meer dan 10.000 gamers een petitie om Williams te vereeuwigen in de game. Chadd Nervigg, technische gamedesigner bij Blizzard, liet op Twitter weten dat dit zou gebeuren. Eerst was niet bekend hoe Williams in de game zou verschijnen. Nu blijken drie npc's een ode te brengen aan de acteur. Een djinn verwijst naar zijn rol in Aladdin, een menselijke vrouw verwijst mogelijk naar Mrs. Doubtfire en een menselijke man doet denken aan Mork.

Williams zit momenteel nog niet in de game, maar zal te vinden zijn in de aankomende uitbreiding Warlords of Draenor. Het is dus nog niet bekend wat de npc's zullen zeggen en waar ze te vinden zijn.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou