Blizzard verbaasd over registratie merknaam Dota door Valve | Gamer.nl

Blizzard verbaasd over registratie merknaam Dota door Valve | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Het lijkt me gewoon niet de juiste manier", zegt Pardo als hem gevraagd wordt naar de merknaamaanvraag van DotA (Defence of the Ancients) door Valve, om deze te gebruiken in zijn nog te verschijnen titel DotA 2. "Het komt op ons gewoon een beetje raar over dat Valve een merknaam exclusief voor zichzelf wil maken terwijl het altijd iets geweest is dat vrij voor iedereen beschikbaar was. Als een bedrijf dat normaal zo voor het bestaan van de mod community is ineens zoiets doet, dan is dat heel raar."

Valve deed de aanvraag nadat de ontwikkelaar van de oorspronkelijke DotA-mod door het bedrijf werd ingelijfd. DotA is een door community-leden gemaakte gratis mod voor WarCraft III. Op de BlizzCon-conventie van afgelopen weekend liet Blizzard weten met een intern ontwikkelde mod voor StarCraft II te komen die gebaseerd is op  DotA. Pardo sprak in het licht van die aankondiging ook over de stappen die het bedrijf zou ondernemen als Valve naar voren treedt en zegt dat het niet instemt met het gebruik van de DotA-merknaam door Blizzard. "Ik zou dan zeggen dat zij de merknaam op dit moment nog niet in bezit hebben, het is slechts iets dat ze aangevraagd hebben."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou