De planeet Aarde is voor World of Warcraft spelers slechts een plek om de dagelijkse behoeften te voorzien, écht leven doe je namelijk in de wereld van Azeroth. En mochten er nog niet genoeg redenen zijn om je lieve characters nooit meer alleen te laten, dan komt Blizzard nu met nog een grote, vernieuwende update. Vanaf heden is het namelijk mogelijk om naast monsters, ook spelers af te slachten in de zogenaamde Player vs Player Battlegrounds.

Er zijn momenteel twee van dit soort arena's in het spel aanwezig. De eerste (genaamd Alterac Valley) vechtgrond biedt grote groepen spelers (40 tegen 40) de kans elkaar een kopje kleiner te maken, en de tweede (Warsong Gulch) laat groepen van 10 tegen 10 een soort Capture the Flag-achtige veldslagen uitvoeren.

Door gevechten te winnen kunnen spelers zogenaamde "Honor Points" en waardevolle ingame artifacts winnen. De verzamelde Honor Points helpen spelers te klimmen in de Honor ranking, welke er op diens beurt weer voor zorgt dat spelers sneller krachtigere items kunnen gebruiken.