Blizzard stopt samenwerking met NetEase in China

Blizzard stopt samenwerking met NetEase in China

Blizzard Entertainment stopt vanaf 23 januari 2023 de samenwerking met NetEase in China, waardoor games en diensten van het bedrijf dan niet meer in het land kunnen worden aangeboden.

Dat heeft het bedrijf via een persbericht aangekondigd. Het Chinese NetEase was voorheen verantwoordelijk voor alle zaken omtrent Blizzard in China, maar tijdens nieuwe onderhandelingen zijn de bedrijven er niet uitgekomen. 

In de praktijk betekent dit dat NetEase vanaf 23 januari stopt met het aanbieden van Blizzard-games en diensten. Games als World of Warcraft, Diablo 3, StarCraft, Hearthstone en Overwatch kunnen dan niet meer gespeeld worden in het land. Alleen Diablo Immortal blijft nog speelbaar, vanwege een andere deal die nog loop tussen Blizzard en NetEase. Daarbij komen dit jaar nog wel WoW-uitbreiding Dragonflight, Hearthstone-uitbreiding March of the Lich King en het tweede seizoen van Overwatch 2 uit, al is het maar voor even.

Precieze details over de redenen van het stuklopen van de onderhandelingen zijn niet gegeven. Zowel Blizzard als NetEase claimen dat er verschillen waren tussen belangrijke voorwaarden. Daarbij gaf NetEase aan dat het "data en assets" van Chinese spelers wil beschermen. Blizzard laat weten de situatie te betreuren en geeft aan te zoeken naar een andere manier om Chinese gamers in de toekomst van spellen te voorzien.

Diablo 4

Diablo 4 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Een bedrijf wat in China zaken wil doen moet dat volgens de Chinese wet met een Chinees bedrijf doen wat voor minimaal 50 procent in Chinese handen is, in het geval van Blizzard was dat dus NetEase. Het beschermen van data en assets van Chinese spelers moet je natuurlijk lezen als: de Chinese overheid wil al die data hebben, Chinese bedrijven moeten samenwerken met de overheid daar, de belangrijkste reden dat die wet bestaat.

0
test

@Ziminar hmmm wel bizar Overwatch is vrij populair in China en de Overwatch League heeft zelfs 4 Chinese teams. Er is nu maanden lang een break, benieuwd hoe dit gaat eindigen.

0

@sandervs de hoeveelheid inkomsten uit China vallen ook wel mee begreep ik dus dat weegt ook mee.

0

Laat die mensen gewoon lekker de games spelen joh....zeikers

0

Aanbevolen voor jou