Nieuws

Blizzard start professionele Overwatch-competitie

Nieuw personage Sombra aangekondigd

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

Activision Blizzard begint een professionele competitie voor teamshooter Overwatch.

Dat maakt het bedrijf bekend op zijn eigen conferentie BlizzCon, die vrijdag van start is gegaan. De competitie wordt opgezet zoals Amerikaanse professionele sportbonden als basketbalbond NBA en American football-bond NFL dat ook hebben gedaan.

Zo komen er zogeheten franchises die in grote steden over de hele wereld gevestigd worden. Spelers worden door die clubs geselecteerd in een draft, gecontracteerd en verdienen vervolgens een salaris. Zo werkt het ook in bijvoorbeeld de NFL.

Overwatch werd in mei 2016 gelanceerd voor pc, PS4 en Xbox One en is inmiddels meer dan 20 miljoen keer over de toonbank gegaan. De verwachting is dat Blizzard die 20 miljoen spelers ongeveer als de 66 miljoen fans die een seizoenkaart voor een NFL-club hebben, ziet.

Door franchises over de hele wereld te plaatsen en de spelers een salaris te geven, hoopt Blizzard bovendien adverteerders te trekken. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de NFL, die op jaarbasis 13 miljard dollar omzet en daarmee de rijkste sportcompetitie van de wereld is.

Het eerste seizoen van de Overwatch League begint in 2017 met een combine. Dat is een soort trainingskamp waar spelers aan teams kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben om zo een plekje in een team te verdienen. Termen als franchises, combine en draft komen uit de grote Amerikaanse sporten. Daarmee laat Blizzard zien wat de ambities voor de Overwatch League zijn.

Blizzard kondigde verder ook een nieuw speelbaar karakter voor Overwatch aan. Sombra is een spion en vanaf 7 november speelbaar op de pc. Wanneer Sombra op PS4 en Xbox One te spelen is, is nog niet duidelijk. Tot slot heeft Blizzard ook een nieuwe map, Oasis, en een Arcade-modus met nieuwe regels en maps aangekondigd.

Door NU.nl

Dit artikel delen:

Lees meer

Eerste Diablo krijgt remake binnen Diablo 3 Nieuws van de week:GTA 5 is 70 miljoen keer verscheept
2

Reacties op: Blizzard start professionele Overwatch-competitie

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Qinneth

  • 6 november 2016 22:45
  Ik moet wel zeggen dat jullie de Blizzco wat makkelijk voorbij hebben laten gaan. Een linkje naar de een stream op twitch en…dat was het. Vraag me af of jullie uberhaupt de stream wel gekeken hebben of gewoon de volgende dag het nieuws gecopy-paste hebben van een andere website. Ik miste enorm de updates zodra ze bekend werden gemaakt TIJDENS het event.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • unipro81

  • 7 november 2016 10:34
  Klinkt tof…en wil je het echt interessant maken voor kijkers dan zou je daar een aparte 'view' voor moeten maken denk ik. Net zoals we bij andere sporten een soort helikopterview hebben…Dat is wel wat lastig om echt mooi te maken qua animaties, maar dan is een wedstrijd wel beter te volgen voor kijkers die zelf niet gamen…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.