Blizzard sluit fan-server voor originele World of Warcraft | Gamer.nl

Blizzard sluit fan-server voor originele World of Warcraft | Gamer.nl

Blizzard heeft de fan-server Nostalrius voor World of Warcraft afgesloten. Deze server stond in het teken van de originele versie van World of Warcraft en bood spelers de kans deze versie te spelen. De oprichters van Nostalrius hebben tot 10 april om de servers volledig af te sluiten. 

Het team achter Nostalrius ontving brieven van advocaten die namens Blizzard Entertainment binnen een week een rechtszaak wilde aanspannen. Als reactie hierop besloot het team alles met betrekking tot Nostalrius stop te zetten. De servers voor Nostalrius Begins PvP, Nostalrius Begins PvE en Nostalrius TBC sluiten definitief op 10 april om 23:00 uur.

De broncode van Nostalrius en geanonimiseerde gebruikersdata worden als geheel vrijgegeven aan de community, zodat de community kan besli en wat er uiteindelijk mee gebeurt. “We zijn er nog steeds op de achtergrond”, schrijft het team op de site. “Maar we nemen niet langer de leiding.”

Nostalrius bood spelers de mogelijkheid World of Warcraft v1.12 te spelen. Dit was de versie van de game voor de release van de eerste uitbreiding, Burning Crusade. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou