Blizzard sleept maker van Overwatch-cheats voor de rechter | Gamer.nl

Blizzard sleept maker van Overwatch-cheats voor de rechter | Gamer.nl

Blizzard gaat de maker en verspreider van een programma waarmee gecheat kan worden in Overwatch voor de rechter slepen. Dat meldt Kotaku.

Het cheatprogramma wordt door het Duitse bedrijf Bo land verkocht. Tegen betaling kunnen spelers het programma downloaden en allerlei voordelen krijgen tijdens wedstrijden in Overwatch, zoals het tonen van de locatie van de vijand op een radar.

Volgens Blizzard zijn de cheats verantwoordelijk voor "grote en onherstelbare schade aan Blizzard", door de schending van het copyright en de voorwaarden van de game.

Bo land is geen vreemde van Blizzard. Het Duitse bedrijf is in het verleden al meerdere keren voor de rechter gesleept door Blizzard, door de verkoop van cheats voor onder andere World of Warcraft en Heroes of the Storm. Blizzard heeft daarbij eerder dit jaar een zaak verloren, waardoor het bedrijf moest opdraaien voor de juridische kosten.

Volgens Bo lands CEO Zwetan Letschew kan Blizzard weinig bereiken met deze specifieke casus. Dit omdat de zaak wordt voorgelegd in Californië en een eventuele gemaakte besli ing geen rechtsmacht heeft over zijn bedrijf, dat gesitueerd is in Zwickau, Duitsland.

Overwatch cheat
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou