Blizzard schrijft PC-gamen niet af | Gamer.nl

Blizzard schrijft PC-gamen niet af | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

“We schrijven [PC-gamen] zeker niet af. Ontwikkelen voor de PC brengt een aantal unieke uitdagingen met zich mee waar consoleontwikkelaars niet mee geconfronteerd worden, maar Blizzard is een van de weinige bedrijven die daarin geweldige PC-games maakt”, stelt Ryder.

Hij vervolgt: “We hebben al een hoop ontwikkelingstijd besteed puur aan het concentreren op de schaalbaarheid [van onze spellen], voor nieuwe en oude PC-hardware. Zou je alleen voor de consoles ontwikkelen dan was dat veel eenvoudiger."

Line-up

Blizzard bracht onlangs het eerste deel van het vervolg op StarCraft uit, StarCraft II: Wings of Liberty. Ook staat voor het eind van dit jaar de derde uitbreiding voor World of Warcraft gepland, Cataclysm. Daarnaast werkt Blizzard momenteel aan Diablo III en is er een MMO in ontwikkeling die gebaseerd is op een geheel nieuw intellectueel eigendom van het bedrijf.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou