Rob Pardo van Blizzard heeft aangegeven dat ze in gesprek zijn met Microsoft over de opvolger van de Xbox 360. Ongetwijfeld met als doel om Blizzard-games wel naar de volgende generatie consoles te brengen.

Pardo vertelt dat Blizzard-titels op de consoles ontbreken, omdat de hardware er niet voor geschikt is. "We programmeren niet voor consoles, omdat ze geen input-apparaten ondersteunen en dan krijg je slechte ports. Dat is ook de reden waarom RTS-games nooit goed op de consoles zullen werken", aldus Pardo.

Microsoft en Sony hebben, voor zover bekend, nog niet met andere ontwikkelaars en uitgevers gesproken. Volgens Warren Spector, hoofd van Disney's Junction Point Studios en de man achter Deus Ex, is dit geen goed nieuws. Hij vreest dat de hardwareproducenten te veel focussen op "het bezitten van de woonkamer. Een apparaat waarmee je films kunt kijken, televisie en games kunt spelen, muziek kunt luisteren en al die zaken." Hierdoor zouden de games ondergesneeuwd raken.

David Perry van Acclaim is het hier mee eens, "volgens mij doen ze geen moeite om uit te vinden hoe games gemaakt moeten worden. De mensen die straks de games moeten gaan maken staat een grote verassing te wachten."