Blizzard: 'Overwatch wordt een grote e-sports-game' | Gamer.nl

Blizzard: 'Overwatch wordt een grote e-sports-game' | Gamer.nl

PC PREVIEW - Gamers wennen als geen ander aan nieuwe ontwikkelingen. Een coversysteem is nog niet ge&#239ntroduceerd, of wij verwachten dat alle soortgelijke games minimaal een coversysteem hebben. Hoe raar was het dan ook dat De Sims 4 lanceerde zonder de mogelijkheid om beroepen daadwerkelijk uit te oefenen? De Sims 3 had dit immers ge&#239ntroduceerd met de Ambities-uitbreiding. Het vierde deel gaat dat eindelijk rechttrekken met een eigen beroepenuitbreiding. Wij mochten keihard aan het werk met De Sims 4: Aan het Werk!

Tijdens PAX East in Boston laat Kaplan geen twijfel over Overwatch als competitief platform bestaan. In gesprek met Ron Vorstermans vertelt hij: "Overwatch is erg leuk om te kijken, al zeg ik het zelf. Op kantoor shoutcasten we onze eigen matches en zetten we toernooischema’s op. Ik denk, hoewel onze focus niet op e-sports ligt, dat Overwatch onvermijdelijk een grote e-sports-game gaat worden."

Kaplan legt in het interview de vergelijking met Hearthstone en hoe die game al werd opgepikt door e-sporters toen het spel nog in bètafase was. Blizzard nodigde pro-gamers en streamers uit om alvast aan de slag te gaan met Overwatch. Het gevolg was volgens Kaplan illustratief: "Ze wilden Overwatch direct shoutcasten of als e-sports ervaren"

Het volledige interview dat Ron met Jeff Kaplan hield tijdens PAX East verschijnt later vandaag op Gamer.nl. Ook kijken we vooruit naar Overwatch in de vorm van een preview.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou