Blizzard geeft meer prijs over link tussen Overwatch en Project Titan | Gamer.nl

Blizzard geeft meer prijs over link tussen Overwatch en Project Titan | Gamer.nl

Gisteren heeft director van Overwatch Jeff Kaplan in een href="https://www.reddit.com/r/Overwatch/comments/5yj2zk/ama_request_jeff_kaplan/dew2nf6/">Ask Me Anything</a>-sessie op Reddit meer onthuld over de link tussen Project Titan en hun shooter Overwatch. Zo zijn een hoop characters en abilities gebaseerd op die van de geannuleerde game.

Kaplan zegt dat Titan oorspronkelijk een shooter-mmo was met verschillende kla en, zoals Overwatch dat heeft. De kla e Jumper had twee machinepistolen, omdat Jeff Kaplan op dat moment Call of Duty: Modern Warfare 2 speelde en daar inspiratie uithaalde. Toch werd Project Titan niet wat ervan werd verwacht.

"Maar omdat Titan een MMO was en Jumper vele progre ie-vaardigheden kreeg, om een heel leveling-up systeem te vullen, kreeg Jumper shotguns, knockbacks, etc. het was heel rommelig en verwarrend."

Nadat Project Titan werd geannuleerd had het ontwikkelteam binnen Blizzard slechts zes weken de tijd om met een nieuw idee te komen. Als dit niet lukte, zou het verdeeld worden over Diablo 3 en World of Warcraft. Uit de concept art voor personages van Titan ontstond Overwatch.

Zo werd uit de Jumper-kla e de hero Tracer ontworpen, evenals een hoop andere bekende personages. Zo had Reaper eerst een kruisboog en kwamen Bastion en Widowmaker voort uit de Ranger-kla e.

Overwatch krijgt binnenkort de nieuwe hero Orisa.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou