Nieuws

Blizzard geeft meer prijs over link tussen Overwatch en Project Titan

Tracer was het eerste personage dat werd overgezet

Geschreven door Jacco Peek op
Gisteren heeft director van Overwatch Jeff Kaplan in een Ask Me Anything-sessie op Reddit meer onthuld over de link tussen Project Titan en hun shooter Overwatch. Zo zijn een hoop characters en abilities gebaseerd op die van de geannuleerde game.

Kaplan zegt dat Titan oorspronkelijk een shooter-mmo was met verschillende klassen, zoals Overwatch dat heeft. De klasse Jumper had twee machinepistolen, omdat Jeff Kaplan op dat moment Call of Duty: Modern Warfare 2 speelde en daar inspiratie uithaalde. Toch werd Project Titan niet wat ervan werd verwacht.

"Maar omdat Titan een MMO was en Jumper vele progressie-vaardigheden kreeg, om een heel leveling-up systeem te vullen, kreeg Jumper shotguns, knockbacks, etc. het was heel rommelig en verwarrend."

Nadat Project Titan werd geannuleerd had het ontwikkelteam binnen Blizzard slechts zes weken de tijd om met een nieuw idee te komen. Als dit niet lukte, zou het verdeeld worden over Diablo 3 en World of Warcraft. Uit de concept art voor personages van Titan ontstond Overwatch.

Zo werd uit de Jumper-klasse de hero Tracer ontworpen, evenals een hoop andere bekende personages. Zo had Reaper eerst een kruisboog en kwamen Bastion en Widowmaker voort uit de Ranger-klasse.

Overwatch krijgt binnenkort de nieuwe hero Orisa.

Bron: Eurogamer

Dit artikel delen:

Lees meer

GTA Online Cunning Stunts-update nu uit SGP en ChristenUnie voorstanders verbod op gewelddadige games
0

Reacties op: Blizzard geeft meer prijs over link tussen Overwatch en Project Titan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.