Blizzard niet aanwezig op Gamescom dit jaar

Blizzard niet aanwezig op Gamescom dit jaar

Blizzard is dit jaar niet aanwezig op Gamescom, omdat het bedrijf zich wil focussen op de huidige games en toekomstige projecten. Ook vertelt Blizzard dat er meer informatie wordt gedeeld over nieuwe projecten, wanneer de tijd rijp is.

Eind augustus vindt Gamescom plaats in Keulen, Duitsland. Gamescom is een van de grootste gamebeurzen ter wereld en trok vorig jaar maar liefst 370.000 bezoekers uit 114 landen. Blizzard heeft nu bekendgemaakt dat het dit jaar niet aanwezig is tijdens het evenement. Sinds het ontstaan van Gamescom in 2009 had het bedrijf tot nu toe nog geen enkele editie van de gamebeurs gemist.

In een blogpost op de website van Blizzard zegt het bedrijf voor het eerst afwezig te zijn tijdens Gamescom, omdat het zich dit jaar wil richten op de ontwikkeling van de huidige games en toekomstige projecten. Blizzard verzekert wel dat Gamescom een belangrijk evenement blijft en dat het bedrijf ernaar uitkijkt om in de toekomst terug te keren naar de gamebeurs. Bovendien zal het nog steeds mogelijk zijn om merchandise van de Blizzard-games aan te schaffen op Gamescom.

Blizzard vertelt in de blogpost dat er meer informatie wordt gedeeld over nieuwe projecten, wanneer de tijd rijp is. Er is nog niet bekend over wat voor projecten dit gaat, maar we weten wel dat het bedrijf momenteel werkt aan Warcraft 3: Reforged, een remaster van de klassieke rts-game die in 2019 moet verschijnen. Ook is Diablo Immortal, het mobiele vervolg op Diablo 2 dat tot veel kritiek en onvrede leidde, in ontwikkeling. De laatste franchise van Blizzard dateert alweer van 2016, toen Overwatch werd gelanceerd.

Vorige week maakte Blizzard nog bekend dat de jaarlijkse Blizzcon-beurs dit jaar plaatsvindt op 1 en 2 november. Er is echter nog geen informatie gegeven over wat er kan worden verwacht op de beurs.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

ik ga daar ook nooit meer naar toe, zo ontzettend druk

0
test

"omdat het zich dit jaar wil richten op de ontwikkeling van de huidige games en toekomstige projecten." Wat is dat nou weer voor een nietszeggende zin? Is dat niet wat ieder bedrijf doet? Zich bezighouden met huidige en toekomstige projecten?

0
test

@darkmanwls Management speak son, let it go :)

0

Gewoon de beste smoes wat de PR afdeling het beste uitkomt. @darkmanwls

0

Aanbevolen voor jou