Het was natuurlijk te verwachten, de eerste online cheats voor Warcraft III zijn inmiddels op het internet te vinden. Met een de gereleasde maphack is het mogelijk om de fog of war uit te schakelen, wat de cheater een voordeel geeft ten opzichte van zijn medespelers. Hij kan namelijk vanaf het begin van het spel precies volgen wat alle spelers uitspoken op de map.

Blizzard heeft de cheat inmiddels ook opgemerkt en heeft harde maatregelen aangekondigd. Iedereen die betrapt wordt op het gebruik van de maphack zal worden gebanned, daarnaast zal Blizzard willekeurig games volgen om eerlijke games te garanderen. Ook wordt al hard gewerkt aan een patch om de wallhack uit te schakelen. Please note that we are aware of the Warcraft III map hack that has recently surfaced and are working to neutralize this hack now. The hack works by allowing players to disable the fog of war setting in multiplayer games, which grants a slight advantage to the person using the hack. The hack allows an unscrupulous player to see where all opponents and creeps are located on the map prior to actually exploring the map with a unit.

Goed om te zien dat Blizzard zich inspant om games cheatvrij te houden. Voor de volledige statement van Blizzard surf je door naar Battle.net.