Blizzard licht Overwatch-universum uit met korte verhalen | Gamer.nl

Blizzard licht Overwatch-universum uit met korte verhalen | Gamer.nl

Blizzard gaat extra content uitgeven voor Overwatch waarin meer informatie over de personages en de wereld naar voren komt. Dit doen zij in de vorm van een serie geanimeerde korte verhalen, gratis stripboeken en graphic novels gebaseerd op de wereld van Overwatch. 

Het eerste korte geanimeerde verhaal verschijnt deze maand. “We werken constant aan epische cinematische ervaringen voor Overwatch, en we zijn hard aan het werk geweest voor de geanimeerde verhalen die we jullie eerst toonden tijdens BlizzCon 2015”, schrijft Blizzard op de officiële site. “In de komende twee maanden vertellen deze verhalen de achtergronden van onze iconische helden en kom je meer te weten over waar ze voor vechten.” 

Blizzard geeft daarnaast gratis digitale stripboeken uit in de maanden voor de release van de game. “De digitale stripboeken zijn gemaakt in samenwerking met een diverse groep schrijvers en tekenaars. De eerste serie ‘comic shorts’, bestaande uit zes delen, richt zich op verschillende helden, waaronder het krankzinnige criminele duo Roadhog en Junkrat en Overwatch’s ridder Reinhardt.” De eerste comic komt in april uit en draait om McGree. De voorkant van dit stripboek is hieronder te bekijken. 

Media has no description

Als laatst kondigt Blizzard een Overwatch graphic novel aan genaamd First Strike. Deze draait om de Omnic Crisis, de wereldwijde opmars van robots die tientallen jaren voor de gebeurteni en van de game plaatsvond. First Strike is geschreven door Micky Neilson en geillustreerd door Ludo Lullabi. “Je leert meer over de oorsprong van Overwatch, het elite internationale team dat werd opgezet om de wereld te redden.” Een teaser voor First Strike is hieronder te bekijken. 

Media has no description

Overwatch is vanaf 24 mei beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De multiplayershooter wordt uitgebracht in drie edities – een basisversie van 39,99 euro welke alle 21 helden bevat, een Origins-edtie voor 59,99 euro die is uitgerust met extra digitale items en een collector’s edition voor 129,99 euro. Deze laatste bestaat uit een Origins-edtie van de game, een Soldier-figuur van 28 centimeter hoog, een steelbook, artbook en de soundtrack van de game. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou