Nieuws

Blizzard licht Overwatch-universum uit met korte verhalen

Daarnaast ook gratis digitale stripboeken en graphic novels

Geschreven door Aida . op

Blizzard gaat extra content uitgeven voor Overwatch waarin meer informatie over de personages en de wereld naar voren komt. Dit doen zij in de vorm van een serie geanimeerde korte verhalen, gratis stripboeken en graphic novels gebaseerd op de wereld van Overwatch. 

Het eerste korte geanimeerde verhaal verschijnt deze maand. “We werken constant aan epische cinematische ervaringen voor Overwatch, en we zijn hard aan het werk geweest voor de geanimeerde verhalen die we jullie eerst toonden tijdens BlizzCon 2015”, schrijft Blizzard op de officiële site. “In de komende twee maanden vertellen deze verhalen de achtergronden van onze iconische helden en kom je meer te weten over waar ze voor vechten.” 

Blizzard geeft daarnaast gratis digitale stripboeken uit in de maanden voor de release van de game. “De digitale stripboeken zijn gemaakt in samenwerking met een diverse groep schrijvers en tekenaars. De eerste serie ‘comic shorts’, bestaande uit zes delen, richt zich op verschillende helden, waaronder het krankzinnige criminele duo Roadhog en Junkrat en Overwatch’s ridder Reinhardt.” De eerste comic komt in april uit en draait om McGree. De voorkant van dit stripboek is hieronder te bekijken. 

Als laatst kondigt Blizzard een Overwatch graphic novel aan genaamd First Strike. Deze draait om de Omnic Crisis, de wereldwijde opmars van robots die tientallen jaren voor de gebeurtenissen van de game plaatsvond. First Strike is geschreven door Micky Neilson en geillustreerd door Ludo Lullabi. “Je leert meer over de oorsprong van Overwatch, het elite internationale team dat werd opgezet om de wereld te redden.” Een teaser voor First Strike is hieronder te bekijken. 

Overwatch is vanaf 24 mei beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De multiplayershooter wordt uitgebracht in drie edities – een basisversie van 39,99 euro welke alle 21 helden bevat, een Origins-edtie voor 59,99 euro die is uitgerust met extra digitale items en een collector’s edition voor 129,99 euro. Deze laatste bestaat uit een Origins-edtie van de game, een Soldier-figuur van 28 centimeter hoog, een steelbook, artbook en de soundtrack van de game. 

Bron: Overwatch

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe beelden van vr-demo Star Wars: Trials of Tatooine De beste gamedeals van de week
3

Reacties op: Blizzard licht Overwatch-universum uit met korte verhalen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  The Chosen One

  • 17 maart 2016 15:58
  Aan de ene kant kunnen ze soms wel geinig zijn maar vaak zijn ze ook boring/oppervlakkig en geven ze alsnog weinig echt verhaal. En het heeft zo weinig nut voor de game zelf.
  Doe het goed of doe het niet denk ik dan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  nicster

  • 17 maart 2016 23:19
  zo'n beetje de eerste game van blizzard waar ik totaal geen interesse in lijk te hebben… gezien de reacties op overwatch artikelen op gamer mogelijk meer met mij?

  Ga het wel eens een keer bekijken als het er eenmaal is, dat dan weer wel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheChief

  • 17 maart 2016 23:36
  Achtergrondverhalen voor wat gewoon een 100% multiplayer titel is = waste of time.

  Ik heb de eerste beta gespeeld en was niet echt onder de indruk van de gameplay.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.