Het gerucht gaat dat Mists of Pandaria de naam is van de volgende uitbreiding voor World of Warcraft. Blizzard gaf eerder al aan de tijd tussen het verschijnen van uitbreidingen voor de game te willen verkorten. In een uitgelekt releaseschema van de ontwikkelaar, stond een vierde uitbreiding gepland voor het tweede kwartaal van 2012.

De Pandaren, een ras gebaseerd op de pandabeer, was een manier van Blizzard om spelers van WarCraft III op 1 april 2002 in de maling te nemen. Hun reactie op het nieuwe ras was echter dusdanig positief dat de ontwikkelaar besloot het ras daadwerkelijk in die game te stoppen. Ook voor World of Warcraft werden de Pandaren weer ingezet als 1 aprilgrap, via de Pandaren Express, zogenaamd een manier om vanuit de game Chinees eten te bestellen.

China

Het gerucht ging al eerder dat de Pandaren hun opwachting zouden maken als speelbaar ras in The Burning Crusade, de eerste uitbreiding voor World of Warcraft, maar dat China hiertegen bezwaar aantekende. In het land zou het weergeven van geweld tegen panda's niet zijn toegestaan. Er is echter geen wet die deze bewering ondersteunt.