Nadat bij de 10-jarige Ezra Chatterton een levensbedreigende hersentumor werd ontdekt, stond zijn wereld natuurlijk helemaal op zijn kop. Terwijl hij half verdoofd en zwakjes in het ziekenhuis lag kon hij maar aan één ding denken: World of Warcraft spelen. Toen de Make-A-Wish Foundation, een liefdadigheidsorganisatie die de wensen van zieke kinderen uit laat komen, hem opbelde hoefde hij ook niet lang te denken over zijn droomwens.

“Ik wenste dat ik bij Blizzard langs mocht komen om te zien of ze een character konden maken en wat andere dingen konden doen,” aldus Ezra. Hij had waarschijnlijk nooit durven dromen dat zijn wens ook in vervulling zou gaan. Binnen enkele dagen werden de jongen en zijn vader opgehaald in een zwarte limousine en naar Blizzard's dichtbijgelegen studio in Irvine gereden. Daar kregen ze een tour door de studio aangeboden, waarna Ezra gamedesigner Jeff Kaplan mocht dirigeren bij het maken van een heel nieuw character en enkele wapens.

Uiteindelijk kwam hier Ahab Wheathoof the Old Rancher uit, gewapend met een unieke kruisboog die vuurpijlen afschoot en 300 schadepunten toe kon brengen in een tijdbestek van een luttele 10 seconden. De rest van de dag mocht Ezra ook nog zijn stem voor het character op laten nemen in de geluidsstudio, zijn hond Kyle toevoegen aan de game en een quest maken rondom zijn personages. Spelers van World of Warcraft kunnen de veranderingen in de virtuele wereld in de komende weken verwachten.

Als klap op de vuurpijl schroefde Blizzard Ezra's gamepersonage ePhoenix op van level 63 naar 70; het hoogst haalbare niveau, en rustte hem uit met goud, wapens en een nieuw harnas. De jongen spendeerde ruim zeven uur met het team van Blizzard, waarbij hij af en toe zelfs uit zijn rolstoel kwam om wat bommen te gooien. “Vanuit mijn ogen ging het vooral om het plezier dat het hem bracht,” vertelt Ezra's vader Micah. “Aan het einde van de dag, toen we met de game artist gingen zitten, was Ezra helemaal op en zei: 'ik ben al blij met wat ik heb.”

“Als Blizzard luistert, dan wil ik ze graag bedanken voor wat ze gedaan hebben om mijn character zo goed te maken. Ik wil ze bedanken voor de quest met de verloren hond en de Old Rancher en alle spullen die ze hebben gegeven,” lacht een vermoeide, maar voldane Ezra Chatterton.