De vierde World of Warcraft-uitbreiding zal zich richten op de aankomende oorlog tussen de Alliance en de Horde, zo meldt Blizzard's vicepresident Chris Metzen. Spelers kunnen hun level verhogen naar level 90 en spelen met het Pandarens-ras. Een nieuw gebied, het continent van Pandaria, gaat met de uitbreiding tevens open. Dit gebied heeft veel weg van het oude China.

Daarnaast zal er ook een Monk-klasse worden toegevoegd aan de game, waarmee spelers met martial arts kunnen gebruiken. Verder bevat de uitbreiding Challenge-kerkers, PVE-scenario's, een vechtsysteem voor de huisdieren en een nieuw talentsysteem.

Pandaria

Blizzard: "[Pandaria] was meer dan 10.000 jaar gesloten, het was een land vol met kalmte en schoonheid en vrede en balans. Maar nu arriveren wij met ons oneindig conflict tussen facties. Rood en blauw nemen het tegen elkaar op met een felheid die we niet sinds Warcraft 2 hebben gezien. Er komt een oorlog aan en het wordt niet bepaald een mooi plaatje... tenzij je als een Blood Elf speelt."

"Stel je de oorlog tussen de Alliance en de Horde als een storm aan de horizon voor. Het land waar je dit avontuur in gaat beleven is als de kalmte voor die storm. Het ras dat we gaan zien in dit land leert ons misschien wel iets over wie we zijn en waarom we vechten."

Blizzcon

Blizzcon is een festival van Blizzard dat twee dagen duurt en een viering is van alles dat met Warcraft, StarCraft en Diablo heeft te maken. Het festival is vanavond begonnen in Anaheim in de Verenigde Staten en bevat naast aankondigingen over nieuwe games en uitbreidingen ook optredens van de Foo Fighters, wedstrijden en gesprekken tussen Blizzard-ontwikkelaars.