Blizzard kondigt kinderboek World of Warcraft: Traveler aan | Gamer.nl

Blizzard kondigt kinderboek World of Warcraft: Traveler aan | Gamer.nl

Blizzard geeft in samenwerking met uitgeverij Scholastic een World of Warcraft-kinderboek uit met de naam World of Warcraft: Traveler. Het boek wordt uitgegeven voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar. De samenwerking tussen de uitgeverij en de game ontwikkelaar is bekendgemaakt via een officieel persbericht. 

World of Warcraft: Traveler wordt in november van dit jaar uitgegeven als hardcover boek in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw-Zeeland en Canada. Een tweede titel volgt het jaar erna. Uitgaves in andere landen wordt in het persbericht niet bevestigd.

In Traveler volgen lezers het verhaal van de twaalfjarige Aramar Thorne, die met zijn schetsboek in de hand samen met zijn vader, kapitein Greydon Thorne, de zee op gaat. Op het schip de Wavestrider ontmoet hij de crew, waaronder het tienermeisje Makasa, wie de tweede stuurman van het schip is. 

Wanneer het schip wordt aangevallen door piraten, is Aramar genoodzaakt een weg naar huis te vinden door middel van zijn vaders kompas. Tijdens zijn reis ontdekt hij de wereld van Azeroth en legt hij de bewoners van de wereld vast in zijn schetsboek, in de hoop hen zo beter te begrijpen.

Het verhaal van Traveler wordt geschreven door Greg Weisman, bekend van onder andere de animatieseries Young Justice, W.I.T.C.H. en The Spectacular Spider-Man. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou