Blizzard klaagt Zuid-Koreaans televisienetwerk aan om StarCraft | Gamer.nl

Blizzard klaagt Zuid-Koreaans televisienetwerk aan om StarCraft | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

“We hebben de laatste drie jaar ons uiterste best gedaan om een eerlijke constructie op te zetten [voor het blijven uitzenden van toernooien zonder de rechten], maar we hebben hier nooit de afgesproken gelden voor ontvangen. Het blijft spijtig dat we het nu via de rechter op moeten lo en”, aldus Blizzard.

In Zuid-Korea heeft het bedrijf Gretech de exclusieve rechten om beelden van StarCraft II- en StarCraft: Brood War-competities uit te zenden. Het bedrijf dat nu door Blizzard wordt aangeklaagd, MBCGame, heeft echter geen sublicentie van Gretech in bezit en zendt dus onrechtmatig beelden van de game en bijbehorende toernooien uit.

Prioriteit

"We zijn altijd van mening geweest dat StarCraft-competities prima naast de officiële GSL [StarCraft II-competitie] kunnen bestaan en we hopen dan ook dat de rechtszaak hier geen gevolgen voor heeft", vervolgt Blizzard. "Het beschermen van ons IP en de bijbehorende rechten heeft echter onze prioriteit, vandaar dat we dat eerst op orde willen hebben”.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou