Nieuws
Blizzard

Blizzard-hoofd J. Allen Brack vertrekt bij de uitgever

Twee weken na de aanklacht door de staat Californië

Geschreven door Michel Musters op
Blizzard Entertainment-directeur J. Allen Brack vertrekt bij Blizzard Entertainment.

Het nieuws werd als eerste gedeeld door Bloomberg-journalist Jason Schreier, die op Twitter meldt dat een reportage binnenkort online geplaatst wordt. Op moment van schrijven is die nog niet live. Kort na de tweet werd een officiële aankondiging op de website van Blizzard geplaatst.

Jen Oneal en Mike Ybarra vullen samen de voormalige positie van Brack op. Oneal was voorheen de executive vicepresident van ontwikkeling bij Blizzard. Daarvoor stond ze aan het hoofd van Vicarious Visions. Ybarra heeft jaren bij Xbox gewerkt en stond sinds 2019 aan het hoofd van 'platform en technologie' bij Blizzard. 

Opvallend daarbij is dat het voor het eerst is dat Blizzard niet wordt geleid door mensen die zelf langdurig bij het bedrijf hebben gewerkt. Brack laat in het bericht op de Blizzard-site weten dat hij er alle vertrouwen in heeft dat Ybarra en Oneal het juiste leiderschap kunnen bieden.

Brack vermeldt niet waarom hij vertrekt bij Blizzard, maar zijn aftreden komt een krappe twee weken nadat de staat Californië Activision Blizzard heeft aangeklaagd wegens discriminatie en seksuele intimidatie op de werkvloer op basis van twee jaar onderzoek. In de aanklacht wordt specifiek gemeld dat Brack afwist van de giftige werksituatie omdat hij klachten had ontvangen, en dat hij weinig tot niets heeft gedaan om dit gedrag af te straffen.

In het bericht op de Blizzard-site wordt dan ook benadrukt dat zowel Oneal als Ybarra zich hard willen maken voor een veilige werkomgeving. "Jen en Mike zullen Blizzard met zorg, compassie en toewijding naar uitmuntendheid leiden."

Brack werkte zo'n vijftien jaar bij Blizzard en was sinds oktober 2018 directeur, nadat zijn voorganger Mike Morhaime besloot te vertrekken. Daarvoor stond hij jaren aan het hoofd van het team achter World of Warcraft. Voor zijn rollen binnen Blizzard heeft hij bij Electronic Arts en Sony Online Entertainment gewerkt.

Dit artikel delen:

Lees meer

Hades, Skate en meer naar Xbox Game Pass deze maand Konami noemt lanceringsversie eFootball 'min of meer een demo'
1

Reacties op: Blizzard-hoofd J. Allen Brack vertrekt bij de uitgever

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Fpsbig

    • 3 augustus 2021 20:20
    You think you do but you don't

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.