Blizzard haalt 12 miljoen dollar op voor goed doel met Mercy-skin | Gamer.nl

Blizzard haalt 12 miljoen dollar op voor goed doel met Mercy-skin | Gamer.nl

Blizzard heeft met de roze Mercy-skin in Overwatch die sinds 8 mei te koop is meer dan 12 miljoen dollar opgehaald voor onderzoek naar borstkanker.

De Mercy-skin kostte vijftien dollar en het volledig bedrag ging naar het onderzoek. Mercy kennen we als healer binnen de hero-shooter die met haar Ultimate over de map kan vliegen en medespelers een damage boost kan geven of kan genezen.

In begin mei zie Blizzard dat het hoe dan ook tweehonderdvijftigduizend ging doneren aan de instantie. Dit was niet nodig, omdat tien dagen nadat de verkoop van de skin online ging, Blizzard al tien miljoen dollar had ontvangen. De skin was nog drie dagen langer te koop en haalde vervolgens nog eens 2,7 miljoen dollar op.

In een post bedankt Blizzard de spelers voor het kopen van de skin.

"Door de overweldigend vrijgevigheid van de Overwatch-community tijdens de Pink Mercy- campagne, hebben we meer dan 12,7 miljoen dollar binnen gehaald om de Breast Cancer Research Foundation te steunen. Dit is de grootste donatie van een zakelijke partner die ze ooit in een jaar hebben gekregen en dat is dankzij jullie," aldus Blizzard.

Niet Blizzard zelf, maar ook Twitch-streamers van Overwatch bieden een helpende hand. Deze community heeft 130.000 dollar gedoneerd, doordat veertien verschillende gamers alle donaties tijdens de Twitch-stream hebben overgedragen aan het onderzoek naar borstkanker.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou