Blizzard richt zijn pijlen vooral op de maker(s) achter de ValiantChaos MapHack. Deze wordt via verschillende kanalen aangeboden voor 62,50 dollar. Blizzard beticht de makers van de mods ervan dat door de verkoop en verspreiding er "directe, grote en niet te repareren schade" wordt toegedaan aan de game en aan consumenten die zich wel aan de regels houden. TorrentFreak ontdekte de aanklacht.  

Volgens Blizzard zorgen de mods ervoor dat "gebruikers ontevreden worden over de game, hun interesse verliezen en hun onvrede gaan communiceren." Blizzard geeft aan dat dit resulteert in gedorven inkomsten door een verminderde verkoop van het origineel en eventuele uitbreidingen. Daarnaast doet het ook schade toe aan de reputatie van Blizzard en StarCraft 2. 

Verder wijst Blizzard erop dat het copyrightschending is. "De verweerders creeëren en verkopen hun onwettige software met de kennis dat zij andere gebruikers helpen om Blizzards auteursrecht met voeten te treden."  Opvallend genoeg geeft Blizzard tot slot aan dat het nog niet weet wie precies achter de mods zit.