Blizzard brengt nieuwe animated short uit voor Overwatch | Gamer.nl

Blizzard brengt nieuwe animated short uit voor Overwatch | Gamer.nl

Er is een nieuwe animated short verschenen voor Overwatch. Ontwikkelaar Blizzard geeft met de short een kijkje in het leven van D.Va, de Koreaanse mech-piloot.

De animated short genaamd 'Shooting Star' ging in première bij het Korea Fan Festival en laat het leven zien van D.Va (Hana Song) in Busan, Zuid-Korea. Het geeft een kijkje voorbij de glamour waar D.Va mee leeft en toont haar leven als voormalig e-sports-kampioen en als huidig wereld reddende piloot. D.Va is de leidster van een elite groep mech-piloten in een organisatie genaamd MEKA. In deze organisatie krijgen zij de taak om de stad Busan te beschermen van de dreiging van de zogenoemde 'Omnics'.

Terwijl een nieuwsuitzending vertelt over het magische leven van D.Va wordt D.Va getoond samen met een goede vriend die haar mech aan het repareren is na de laatste aanval van de Omnics. Vlak daarna wordt bekend dat er meerdere Omnics onderweg zijn om een aanval te plegen op de stad van Busan. Zonder enige hulp gaat D.Va alleen in haar mech de Omnics te lijf om wederom de stad te redden van de ondergang.

Bekijk hieronder de volledige animated short van Overwatch.

Daarnaast is er een aankondiging van Blizzard gekomen dat er een nieuwe map in Overwatch beschikbaar is. In de map genaamd Busan worden locaties getoond die ook in de nieuwe animated short te zien zijn. Volgens de game director, Jeff Kaplan, heeft er nauwe samenwerking plaatsgevonden bij het maken van de map tu en het design-team van de game en het team van de animated short. De nieuwe control-map Busan is vanaf vandaag beschikbaar op de PTR (Public Test Region) van Overwatch op de pc.

Overwatch is beschikbaar voor pc, Xbox One en PS4.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou