Blizzard Entertainment, ontwikkelaar van onder meer Warcraft, Diablo en Starcraft heeft haar excuses aangeboden voor het beleid dat gevoerd werd in World of Warcraft. Degene die de excuses in ontvangst nam was Sara Andrews, die niet zo lang geleden in opspraak kwam toen ze met lichte dwang werd gevraagd te stoppen met het recruteren van lesbische medespeelsters.

Vandaag heeft Blizzard bekend gemaakt de regels te laten vallen, gezien ze vele open brieven van homofiele spelers en guilds kreeg toegestuurd waarin openlijk kritiek werd geuit op de regels.

Links: Sara Andrews in real life. Rechts: Haar WOW personage Shimmre.

Sara kreeg enkele dagen geleden tijdens het spelen van de game van een Game Master te horen dat ze per direct moest stoppen met het recruteren van mede spelers die ook lesbisch waren. Deed ze dit niet, dan zou ze worden gebanned. Sara liet het er ook niet bij zitten en ging tegen deze opmerking in. Het schijnt dat er nu een apart chat kanaal komt waar homofiele of lesbische spelers met elkaar kunnen chatten of elkaar kunnen ontmoeten zonder dat de overige spelers daar last van hebben.