Morhaime legt uit dat Blizzard er na het succes van World of Warcraft vertrouwen in had gekregen dat de studio een nog ambitieuzere mmo kon maken. "Maar het kwam niet samen. We konden het plezier er niet in vinden. We vonden de passie niet."

Blizzard kondigde Project Titan nooit officieel aan, maar werkte naar verluidt zo'n zeven jaar aan de titel. Halverwege 2013 werd al bekend dat het spel tijdens het ontwikkelproces terug naar de tekentafel moest. Tijdens die herevaluatie kwam Blizzard er volgens Morhaime achter dat de studio niet nog een mmo wilde maken.

World of Warcraft

 "We willen ons niet identificeren met een bepaald genre. We willen simpelweg altijd toffe games maken", vertelt hij. Morhaime sluit daarom niet uit dat Blizzard in een later stadium alsnog een tweede mmo gaat maken. Ook belooft de ontwikkelaar World of Warcraft te blijven ondersteunen. "Persoonlijk hoop ik dat we het spel voor altijd blijven ondersteunen", aldus Morhaime.

Voor World of Warcraft verschijnt 13 november de vijfde uitbreiding, Warlords of Draenor. Het spel bestaat eind dit jaar tien jaar en telt volgens de meest recente cijfers 6,8 miljoen betalende abonnees. Volgens Blizzard neemt dat aantal weer toe zodra de nieuwe uitbreiding verschijnt.