Hoewel Midway al eerder te kennen gaf aan een nieuwe NFL-loze footballgame te werken, kondigt men Blitz: The League vandaag als een gloednieuwe titel aan. Het gaat echter gewoon om een nieuwe naam voor Blitz: Playmakers, dat al eerder aan het publiek getoond werd. Nu EA de NFL licentie in handen heeft, mag Midway geen jaarlijkse NFL games meer ontwikkelen, waardoor men met iets anders moest komen.

Blitz: The League is het resultaat van de brainstormsessie van Midway en lijkt op het eerste gezicht een frisse titel te worden. In plaats van de focus op het eerlijke, realistische spel, verschuift men de schijnwerper naar de donkere wereld achter het football. Alles is geoorloofd om te winnen, waaronder het gebruik van doping van de spelers.

In het persbericht waarin Midway de game aankondigt worden een paar flinke sneren naar de NFL uitgedeeld: de licentie zou alleen maar restricties opleggen en Midway kan nu eindelijk volledig los gaan in het genre. Het is duidelijk dat het bedrijf baalt van de exclusieve deal van EA en de NFL. Maar er is natuurlijk geen betere manier om deze twee partijen klem te zetten, dan een dijk van een game te ontwikkelen.