"Is het je wel eens opgevallen hoe hardcore gamers onzeker worden en zich bedreigd voelen door Kinect?", vraagt Bleszinski zich af. "Kinect is een goed iets, je krijgt mensen aan het gamen die dat normaal nooit deden. Ondertussen hoor ik hen met de controllers 'Oh mijn god, hier gaat het allemaal naartoe!' roepen."

Bleszinski roemt Kinect juist, omdat het voor veel mensen juist een goede introductie in de wereld van games is. Hij denkt dat mensen die nu de Kinect-game Dance Central spelen, straks kunnen overstappen op first-person shooters.

Kinect-ontwikkeling

Volgens verschillende geruchten zijn Bleszinski en Epic Games bezig met een Gears of War-game voor Kinect met de subtitel Exile. Bleszinski benadrukt dat dit nog altijd een gerucht is, maar zegt wel geïnteresseerd te zijn in Kinect. Meer dan in Move, omdat hij Kinect kan combineren met een controller: “In de toekomst verwacht ik in te zetten op een hybride model, een game met controller waarbij Kinect tegelijkertijd gebruikt kan worden voor handgebaren of spraakherkenning.”