Blade Runner: Enhanced Edition aangekondigd voor pc en consoles

Blade Runner: Enhanced Edition aangekondigd voor pc en consoles

De klassieke point-and-click adventure Blade Runner krijgt een remaster op pc en consoles.

Blade Runner: Enhanced Edition wordt ontwikkeld door Nightdive Studios, de ontwikkelaar van de aankomende System Shock-remake en diverse remasters zoals Doom 64 en de Turok-games. De game moet ergens dit jaar naar pc, PlayStation 4, Xbox One en Switch komen.

Het spel moet er beter uitzien dan het origineel doordat het op de KEX-engine draait. Dat is dezelfde engine die gebruikt wordt voor System Shock: Enhanced Edition en de Turok-games. Spelers kunnen verbeterde graphics, animaties en tussenfilmpjes verwachten, alsmede de mogelijkheid om de besturing aan te passen.

De klassieke point-and-click adventure Blade Runner van Westwood Studios verscheen in 1997. Dat was opvallend, want de film waarop de game gebaseerd is verscheen in 1982. In plaats van een gemakkelijke kopie van de film, werd spelers een gedeeltelijk gerandomiseerde adventure voorgeschoteld. Personages hadden een real-time schema die ze aanhielden en er waren ook nog eens verschillende eindes.

Blade Runner

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Oh wauw.. dit was me een gamepie toen der tijd.. Niet alles was altijd even duidelijk, maar die sfeer. Echt super kicke. Ben wel beetje erg bladerunner fan; ben benieuwd wat ze er van kunnen maken.

0

@kleinekoosjer Je kunt hem nu alweer spelen in de originele staat overigens, hij staat op GoG sinds kort.

0
test

Waren de master copies van deze game niet verloren gegaan in een brand? Hoe zijn ze in staat geweest om een nieuwe versie uit te brengen?

0
test

@TheChief wellicht reverse engineering

0
test

@TheChief Staat op en.wiki. Inderdaad, reverse engineering, heeft ze acht jaar gekost.

0

Aanbevolen voor jou