Lionhead, het bedrijf achter het succesvolle Black & White, heeft wat info vrij gegeven over de vorderingen van Black & White op de verschillende consoles.

De PSX versie zal als eerste het licht zien, de game is bijna af en hoeft alleen nog maar gefine-tuned te worden. Op de versies van de X-box en PS2 moeten we iets langer wachten, namelijk tot na juni 2002. Ook werd bekend dat de Dreamcastversie officieel is gecancelled (nadat de game al enige tijd geleden 'on hold' was gezet).

Tot slot kwamen de heren van Lionhead nog met een leuke verassing, ze zijn namelijk bezig om Black & White te poorten naar de GBA. Het is nog niet zeker of de game er daadwerkelijk zal komen, omdat men niet zeker is of de game goed speelbaar zal zijn op zo'n klein schermpje en of de GBA het kwa specificaties aan kan.Nadat de game met veel succes op de PC uitkwam, heeft developer Lionhead de smaak te pakken. Zo wordt nu zelfs de mogelijkheid van een Black & White versie voor de Game Boy Advance bekeken. Iedereen die Black & White enigzins kent, zal hier wel verbaasd van opkijken, aangezien het een zeer complex spel is, die optimaal gebruik maakt van je PC en de harde schijf.

Mede daarom is Mark Webley van Lionhead ook zeer voorzichtig in het doen van een uitspraak over het wel of niet doorgaan van een GBA versie, aangezien er nog veel hindernissen overwonnen moeten worden.

Ik vraag me af hoe je Black & White zou moeten spelen op de GBA, met slechts 4 knoppen en op zo'n klein scherm.

Zou het eventueel toch wat kunnen worden?