Call of Duty: Black Ops 4-lootboxen zorgen voor ophef

Call of Duty: Black Ops 4-lootboxen zorgen voor ophef

In de Operation Grand Heist-update van Call of Duty: Black Ops 4 zijn lootboxen toegevoegd. Er is hier ophef over ontstaan omdat het mogelijk is om 'betere' wapens te krijgen uit de boxen.

Dinsdag werd het nieuwe seizoen van Call of Duty: Black Ops 4 ingeluid door Treyarch en Activision. Operation Grand Heist voegt nieuwe content toe voor de multiplayer-, Zombies- en Blackout-spelmodi en is al gelanceerd op de PlayStation 4.

Naast de nieuwe specialist Outrider, de spelmodus One in the Chamber, en twee nieuwe multiplayer-maps voor Black Ops Pass-leden, zijn ook lootboxen toegevoegd aan het spel. De lootboxen, genaamd Reserve Crates, zijn verkrijgbaar voor 200 COD punten of twee euro en bevatten drie cosmetische items.

Er is nu veel ophef ontstaan over nieuwe soorten wapens die alleen verkrijgbaar zijn in de Reserve Crates. Deze geweren zijn een 'Mark 2-versie' van een normaal wapen in het spel en geven 25 procent extra ervaringspunten bij het vermoorden van een tegenstander. Volgens veel spelers heeft dit invloed op de gameplay van het spel en behoren ze dus niet in lootboxen.

Ook bevatten de lootboxen een nieuw personage voor Blackout, de battle royale-modus van het Call of Duty-spel. Dit personage is alleen te krijgen in een Reserve Crate, wat een eerdere uitspraak van Black Ops 4-ontwerpleider David Vondelhaar tegengaat. Vondelhaar zei namelijk voordat het spel werd uitgebracht in een

Watch on YouTube

dat alle nieuwe personages vrij te spelen zouden zijn.

Vondelhaar verdedigde zichzelf door te zeggen dat wat hij zei tijdens het interview toen nog de waarheid was, maar dat de plannen van het spel sindsdien veranderd zijn. "Dingen veranderen, en sommige veranderingen heb ik geen invloed op." Hieruit kan opgemaakt worden dat de microtransacties in Black Ops 4 aangestuurd worden door Activision.

Eerder dit jaar nam de uitgever nog afscheid van Bungie en Destiny 2, omdat het spel niet voldeed aan de financiële verwachtingen. Ook ontsloeg het bedrijf ongeveer acht procent van haar werknemers ondanks de "beste resultaten in de geschiedenis".

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

1. introduceren. 2. uitmelken totdat de community flipt of ze verboden worden. 3. profit.

0
test

Voor de mensen die Black Ops 4 (niet meer) spelen, dit is dus waar je naast de aankoop van de game zelf nog geld aan uit kan geven: - €50 Black Ops Pass (12MP maps, 5 Zombies Maps en 4 Blackout Personages) - €1 per Tier voor Tiers voor de Contraband Stream (ook gratis te verkrijgen door de game simpelweg te spelen) - €2 per Supply Drop (ook gratis te verkrijgen door de game simpelweg te spelen) - Betaalde skins en andere dingen om je personage, wapens etc. er anders uit te laten zien Betaalde consumables in Zombies Overings is het gezeik op de MKII wapens bullshit, dat iemand 25% meer XP krijgt heeft totaal geen invloed op de gameplay.

0
test

@poklaan "Overings is het gezeik op de MKII wapens bullshit, dat iemand 25% meer XP krijgt heeft totaal geen invloed op de gameplay." *sigh*.. Een speler die 25% sneller levelt heeft wel effect op de gameplay. Je unlocked namelijk sneller gear/wapens/etc. Betalen=voordeel tegenover de rest. En precies dát is waar tegen geprotesteerd wordt. Maar ik merk dat het aanhoudende gedrag van de triple A game publishers effect heeft; langzaamaan wordt er steeds meer geslikt door het grote publiek.

0

Aanbevolen voor jou