Black Ops 3 krijgt nieuwe gameplayelementen voor esports | Gamer.nl

Black Ops 3 krijgt nieuwe gameplayelementen voor esports | Gamer.nl

Call of Duty: Black Ops 3 krijgt enkele aanpassingen om het spel geschikter te maken voor esports. Onder andere filters voor wapens en uitrusting, maar ook meer mogelijkheden voor CODcasting moeten dat bewerkstelligen. Dat maakt uitgever Activision bekend op zijn blog.

Er zijn vier hoofdpunten die Black Ops 3 beter moeten maken voor esports. De Specialist-modus beperkt spelers tot één speciaal wapen of speciale vaardigheid per wedstrijd. Dit moet tactische keuzes en teamspel bevorderen.

Met het Bans and Protect-systeem kunnen kan elke speler een wapen, killstreak of specialisme uitkiezen dat niet gebruikt mag worden gedurende de wedstrijd.

CODcaster
De CODcaster-modus geeft commentatoren en kijkers meer vrijheid: zo kunnen commentatoren welke regels een wedstrijd hanteert, spelerkleuren aanpa en en de uitrusting van spelers tevoorschijn halen. Ook kunnen kijkers door muren heen kijken in de X-Ray-modus.

Tot slot keert Uplink terug uit Advanced Warfare. In deze modus moeten spelers een bolvormige satelliet in het doel van de tegenstander werpen om punten te scoren. Activision laat verder weten dat kla ieke Call of Duty-modi als Search and Destroy, Capture the Flag en Hardpoint terugkeren in Black Ops 3.

Call of Duty: Black Ops 3 verschijnt 6 november op pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3 en Xbox 360. Hieronder is de esports-stream van het spel terug te zien.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou