De game draait op de dezelfde engine als eerdere delen, maar Treyarch heeft deze op verschillende fronten verbeterd. Zo zou de game er door "nieuwe textures, prachtige rookwolken, kleurrijke vergezichten en bloom-effecten" aanzienlijk beter uitzien dan eerdere delen, meldt Gamer.nl.

Ook het geluid is aangepast. Zo klinken de wapens in de game naar verluidt meer als die in Battlefield 3 dan de wapens uit eerdere Call of Duty-delen.

2025

De game speelt zich af aan het eind van de jaren '80 en in 2025. Het verhaal draait om een conflict tussen China en Amerika, die dezelfde grondstoffen willen hebben. De tegenstander, Juan Menendez, probeert beide partijen tegen elkaar uit te spelen. In het jaar 2025 nemen spelers controle over de zoon van Alex Mason, de protagonist uit de eerste Black Ops.

Nieuw in dit deel is de mogelijkheid om onbemande drones aan te sturen. Zo kan hoofdrolspeler Mason door met een laser op een gebouw te mikken, deze onder vuur laten nemen door een kleine helikopter. Met zijn geweer kan hij vijanden door muren en andere objecten spotten en beschieten.

StrikeForce

Een ander nieuw gameplayelement komt in de vorm van zogenaamde StrikeForce-missies. In deze missies krijgen spelers verschillende doelen, en worden ze vrijgelaten in hoe ze deze doelen volbrengen. Zo kunnen ze ervoor kiezen om alles met één soldaat te doen, maar is het ook mogelijk om het slagveld van boven te bekijken en naar keuze controle te nemen over een van de andere soldaten of drones.

Hoe het verhaal van Black Ops 2 afloopt, is afhankelijk van de keuzes die de speler maakt in de StrikeForce-missies: er zijn meerdere eindes. Ook kunnen keuzes van spelers ervoor zorgen dat personages de game wel of juist niet overleven.

Multiplayer

Ontwikkelaar Treyarch heeft de multiplayermodus van Black Ops 2 nog niet getoond, maar zegt wel dat het hiermee terug wil gaan naar de basis die is gelegd met Call of Duty 4: Modern Warfare. Dit zou onder andere betekenen dat de game minder kill streak-beloningen kent. Treyarch zegt de game bovendien interessanter te willen maken voor e-sports.

Naast de competitieve multiplayermodus, kent Black Ops 2 ook een Zombies-modus, net als de vorige Black Ops-game. Volgens Treyarch is dit de grootste en meest ambitieuze versies van Zombies die de ontwikkelaar ooit gemaakt heeft.

Call of Duty: Black Ops 2 verschijnt op 13 november voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360.