Volgens Lamia is het wel belangrijk om met elke nieuwe game een egine te verbeteren, maar het is niet nodig om over te stappen op een volledige nieuwe. De Call of Duty-serie draait sinds Call of Duty 4: Modern Warfare op de Infinity Ward 3.0-engine, die bij elke game is aangepast. Lamia vergelijkt dit met het verbouwen van een huis: het huis ziet er na de verbouwing nieuw uit, en is op sommige punten verbeterd, maar de fundering en de structuur blijven onveranderd. 

"Ik denk dat het hele gedoe over een nieuwe engine... soms is dat een buzzwoord. Nou, ik heb een nieuwe grafische engine - is dat een nieuwe engine? Waar begint het en waar houdt het op?", vraagt Lamia zich hardop af. "Sommige elementen van de code kun je tot lang geleden herleiden, maar hele andere delen van de code zijn compleet nieuw."

Graphics

Lamia legt uit dat de ontwikkelaars voor Black Ops 2 vooral veel aandacht hebben besteed aan het verbeteren van de graphics en de lichteffecten. Dat heeft volgens hem veel tijd gekost. Vanwege alle aanpassingen kan de engine volgens het studiohoofd de Black Ops 2-engine genoemd worden.