Met de volgende generatie consoles voor de deur zou je haast vergeten dat ook voor de huidige generatie nog een aantal toptitels zullen verschijnen. Eén van deze spellen, en eentje waar nog bijzonder weinig over bekend is, is Black, de nieuwe first-person shooter van Burnout-ontwikkelaar Criterion. Het ziet er naar uit dat Black in staat is, de andere games uit de huidige generatie op het gebied van graphics en gameplay, ver achter zich te laten.

Black is een actierijke FPS die zich onderscheidt van de massa door een enorm interactieve spelomgeving. Haast alles kan kapot en dan hebben we het niet alleen over losse objecten als ramen, tafels en telefoons, maar ook hele muren kunnen aan gort geblazen worden. Zo demonstreerde uitgever Electronic Arts op de E3 hoe een explosie plaats vond op de bovenste verdieping van een gebouw, waarna vervolgens de vloer naar beneden viel op de verdieping eronder. Op zijn beurt begaf ook de vloer van de onderverdieping het, et cetera. De ravage was enorm!

Aanschouw onderstaande screenshots van dit spel, dat doordat het gesitueerd is in Oost-Europa, veel weg heeft van Half-Life 2. Playstation 2 en Xbox bezitters hebben wat om in de gaten te houden tegen het eind van dit jaar!