Het betreft Gareth Wilson, Martyn Chuddley en Sarah Chuddley die werkzaam waren als designmanager, creative director en commercieel manager bij Bizarre. "We waren niet meer een onafhankelijke studio die zijn eigen spellen maakte - we maakten spellen om de gaten te vullen", vertelt Martyn Chuddley. "Hoewel we allemaal in ze geloofden, waren ze meer producten van comités en analisten. De cultuur waar we zo lang in werkten sleet geleidelijk net genoeg totdat het niet meer 'van ons' was."

Volgens Wilson is de verandering in atmosfeer vooral een gevolg van het feit dat de studio is gegroeid. "Het is voor elke studio problematisch om elk lid van het team het gevoel te geven dat ze bijdragen aan het geheel, vooral wanneer er honderd mensen aan een enkel project werken", legt hij uit.

Sarah Chuddley voegt daaraan toe: "Bizarre is nog groter gegroeid sinds de overname [door Activision] en we hadden gewoon niet de vaardigheden, bekwaamheid of financiële middelen om voor meer dan tweehonderd mensen te zorgen. Martyn en ik waren altijd al mensen voor een klein bedrijf, wat ook de reden is dat we een stap opzij hebben gezet toen we ons realiseerden dat er vaardigheden voor het managen van een groot bedrijf nodig waren."

Terugkopen

Eerder dit jaar werd Bizarre Creations gesloten door Activision. De uitgever had het management van Bizarre eerder echter de kans gegeven om de studio terug te kopen. Daar ging het bedrijf echter niet op in, vertelt Martyn Chuddley. "Zonder teveel details prijs te geven: ja, er was de optie om het te kopen, maar in mijn ogen had het bedrijf een grotere kans op zekerheid en welzijn wanneer het door een derde partij opgekocht zou worden."