Bizarre Creations sluit vrijdag de deuren | Gamer.nl

Bizarre Creations sluit vrijdag de deuren | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het ging al sinds november vorig jaar financieel slecht met Bizarre Creations en Activision liet toen weten nog te gaan kijken wat er mogelijk was met de studio. Zo werd overwogen de studio te verkopen en onder meer Microsoft toonde intere e. Nu blijkt dat Activision de studio gaat sluiten. In 2007 ging het ook slecht met de studio, toen werden zij juist gered door Activision.

Bizarre Creations ontwikkelde in de loop der jaren enkele opvallende games. Zo was Project Gotham Racing de op één na succesvolste launchgame voor de originele Xbox, enkel Halo wist het beter te doen. Ook de populaire Xbox Live Arcade-game Geometry Wars: Retro Evolved kwam van de studio uit Liverpool. Eind vorig jaar bracht Bizarre de games Blur en James Bond 007: Blood Stone uit. Hoewel Blur wel goed werd ontvangen door de pers, bleef een commercieel succes uit.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou