Bizarre brak met Microsoft wegens spanningen om PGR4 | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Zo geeft hij aan dat de studio bij het maken van hun racer Project Gotham Racing 4, exclusief voor de Xbox 360, destijds teveel onder druk werd gezet om een onrealistische deadline te halen. Microsoft gaf Bizarre zes wekenontwikkeltijd voor het afmaken van Project Gotham Racing 4.Dat was volgens Chudley volkomen onrealistisch en zou ernstig afbreukdoen aan de kwaliteit van de game.

Forza

Ook zou Microsoft een grotere focus op hun andere raceserie, ForzaMotorsport, hebben gelegd. Dat zou ten koste gegaan zijn van de ProjectGotham Racing-serie. Zo kwam er een Forza-bundel uit en kreeg PGR4 nietde aandacht en marketing die het volgens Bizarre wel verdiende.Activision zou veel meer marketing en ondersteuning kunnen bieden. Ook zou Microsoft, vanwege de betere positie ten opzichte van Sony in deze generatie consoles, arrogant geworden zijn.

Chudley geeft aan dat de studio destijds ook zag dat Activision geensuccesvolle racing franchise had en ook door de aanhoudende spanningenmet Microsoft stapte het bedrijf daardoor over van uitgever.

Blur

Overigens stelt Chudley wel dat Bizarre een prima relatie met Microsofthad, tot aan de breuk. Hij zegt dat het onder Activision nog steedsmogelijk is om met kleinere projecten in de geest van Geometry Wars tekomen. Op dit moment is Bizarre bezig met de racer Blur voor Activision. Hetbedrijf is nog steeds een onafhankelijk ontwikkelaar, iets dat hetabsoluut wilde in een nieuwe deal.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou