Een reden voor het uitstel is niet bekendgemaakt, wel zegt de studio te denken aan een versie voor Wii U. "We maken een game en zullen deze zo goed mogelijk verspreiden op meerdere platformen", verklaart Roush. "Iedereen bij Gajin Games is een Nintendo-fanboy, dus waarschijnlijk zetten we onze samenwerking in de toekomst voort.

Dat de game tot op heden niet voor de Wii U is aangekondigd, komt volgens Roush voort uit het feit dat de console nog niet was aangekondigd toen Gajin Games besloot een tweede deel te maken. "Het is dus niet zo dat we weggaan bij Nintendo, deze beslissingen werden een jaar geleden gemaakt. We zullen Nintendo nooit verlaten, we houden van ze tot de dood", aldus Roush.

De vorige Bit.Trip games kwamen eerst uit voor Nintendo-platformen. Dit is niet het geval bij Runner 2 omdat Gaijin Games meer mensen wil bereiken en de studio dusdanig wilde uitbreiden om zo elke game voor ieder platform te kunnen maken. De ontwikkelaar zou graag na Bit. Trip Presents Runner 2 een combinatie van Bit.Trip en Metroid maken, BitTroid, maar weet niet of het daar een apart team voor kan vrijmaken.