Bitcoin is een virtuele valuta die gedolven kan worden door mensen die computers op het betreffende netwerk aansluiten. Mensen kunnen samen op internet zoeken naar het elektronische geld, door via peer-to-peer technologie de gezamenlijke rekenkracht van hun computers te gebruiken. Eén Bitcoin is nu ongeveer 10 euro waard.

Door de deal die Bitcoin-Central heeft gesloten met de Franse bedrijven, kan het nu omgewisseld worden voor echt geld, dat vervolgens door Aqoba op een betaalaccount worden gezet. Dit is iets anders dan een bankaccount, omdat het geld op de betaalaccount niet geïnvesteerd of uitgeleend mag worden. Wel ontvangen Bitcoin-betaalaccounts binnenkort een IBAN-nummer en kan er een debitkaart aan gekoppeld worden. Hierdoor wordt het mogelijk om Bitcoins net als alle andere valuta te gebruiken om aankopen te doen of mensen te betalen.

Bitcoins en games

Bitcoins kunnen op steeds meer webwinkels gebruikt worden als betaalmiddel. Ook zijn er diverse webwinkels die zich volledig richten op het betalen met Bitcoin, zoals Bitnit, waar ook games gekocht kunnen worden. Het bedrijf CoinLab biedt zelfs een service aan voor ontwikkelaars om de technologie in hun games te verwerken. Spelers van free-to-play games delven dan Bitcoins tijdens het spelen, die naar de uitgever van de game gaan. Zo kunnen uitgevers toch aan spelers die free-to-play games spelen verdienen. Er was ook een website waarmee spelers Steam-games met Bitcoins konden kopen, maar deze is (momenteel) down.