Drop rate Anthem-loot onbedoeld verhoogd

Drop rate Anthem-loot onbedoeld verhoogd

Er is ophef ontstaan in Anthem nadat een update onopgemerkt de drop rate van goede items en wapens verlaagd heeft.

Afgelopen weekend viel het Anthem-spelers op dat zij na een kleine update opeens minder loot kregen. Vooral de beloningen van endgame-activiteiten zoals contracten van legendarische kwaliteit en Strongholds zijn een stuk slechter geworden.

Er is nu veel ophef ontstaan rondom de verlaging van de drop rates in Anthem. Ten eerste zijn fans teleurgesteld dat BioWare deze verandering heeft doorgevoerd zonder dit te vermelden in de beschrijving van de update. Ook is de kans om items en wapens van hoge kwaliteit te krijgen volgens veel spelers nu veel te laag, waardoor het het niet meer waard is om de moeilijke activiteiten te doen.

Op Reddit heeft Ben Irving, hoofdproducent van Anthem, gereageerd op de ophef. Hij legt uit dat de Day One-patch van het spel per ongeluk de drop rate van items verhoogde. In een volgende update, ongeveer elf uur later, heeft BioWare deze onbedoelde verandering weer teruggedraaid. Irving zegt verder dat het niet de intentie was om aanpassingen te maken aan het spel zonder transparant te zijn.

Anthem

De Day One-Patch bracht een aantal verbeteringen met zich mee, maar veel pc-spelers kregen te maken met een lage framerate. Volgens uitvoerend producent Mark Darrah wordt dit mogelijk veroorzaakt door bepaalde Nvidia-videokaarten.

Naast de verlaging van het aantal beloningen van activiteiten, heeft BioWare ook een aanpassing gemaakt aan het Gunslinger Mark component voor de Storm Javelin. Dit component gaf spelers een bonus waarmee ze 60 procent extra schade deden als zij in de lucht zweefde. Echter zorgde een bug er voor dat deze bonus constant werd verdubbeld, waardoor spelers zonder enige moeite activiteiten konden voltooien.

De bonusschade die het component geeft is nu stilletjes veranderd van 60 naar 0 procent. Waarschijnlijk is dit een tijdelijke aanpassing, totdat er een oplossing wordt gevonden voor de bug.

Anthem is te spelen op op pc, Xbox One en PlayStation 4

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

goed bezig Bioware blijf maar lekker zo doen met al die negatieve aandacht. Sjonge jonge

0

Enige wat je ze kan verwijten is dat ze niets hebben gezegd.

0

Aanbevolen voor jou