Bioware-topmannen verlaten ontwikkelstudio

Bioware-topmannen verlaten ontwikkelstudio

Twee topmannen van ontwikkelaar Bioware hebben de studio verlaten.

Zowel Casey Hudson als Mark Darrah zijn vertrokken, zo kondigde EA's chief studio officer Laura Miele aan. Hudson staat vooral bekend als de regisseur van de drie Mass Effect-games. Nadat hij bij de studio vertrok, keerde hij in 2017 weer terug als de general manager. Darah was al 23 jaar werkzaam bij de studio en was sinds de eerste Dragon Age-game de executive producer van de franchise.

Miele geeft aan dat beide heren persoonlijk te willen bedanken voor hun werk. Tot er een nieuwe general manager is gevonden, neemt Gary McKay het stokje tijdelijk over van Hudson.

Zowel Hudson als Darrah laten weten dankbaar te zijn voor hun langdurige carrières bij de studio. Darrah laat weten dat de nieuwe Dragon Age-game in goede handen is bij creative director Matthew Goldman, terwijl Christian Dailey de rol van executive producer van de serie overneemt. Beide heren gaven niet aan wat ze in de toekomst van plan zijn.

Naast de nieuwe Dragon Age, werkt Bioware zover bekend ook aan Mass Effect: Legendary Edition en een nieuwe Mass Effect-game. Ook werd eerder al aangekondigd dat Anthem op de schop zou gaan, maar daar is nog altijd niets over bekend.

BioWare

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Die hebben een paar mooie games gemaakt met BioWare, moet pijnlijk zijn als je de studio waar je 23 jaar lang gewerkt hebt zo ziet afglijden naar een tweederangs studio. Ik hoop dat de nieuwe games weer op niveau zijn.

0
test

@fonsrutte Ik hoop het ook, maar ik heb zo mijn twijfels. Als ze weer op niveau waren, lijkt me juist dat je dan wil blijven om de release mee te maken. Ik vrees dat het nog steeds ruk gaat daar en ze het nu echt spuugzat zijn. Maar goed, dat is ook maar invullen als outsider.

0
test

BioWare .. ik heb lang volgehouden dat het wel weer goed zou komen.. maar.. zucht..

0

Elke game studio verandert op den duur in een game fabriek, het is het gevolg van de drang naar meer, meer, meer! Heb liefde voor games, niet voor logos.

0

Aanbevolen voor jou