'BioWare laat medewerkers niet met pers spreken over Anthem'

'BioWare laat medewerkers niet met pers spreken over Anthem'

Volgens Kotaku heeft ontwikkelaar BioWare werknemers verboden te praten met de pers over Anthem. De mededeling kwam naar aanleiding van een uitgebreid artikel over de moeizame ontwikkeling van de game.

Op Twitter zegt Kotaku-journalist Jason Schreier: "Vandaag werd me verteld door een aantal BioWare-medewerkers dat het management nog niet heeft gesproken met het team over het artikel. In plaats daarvan heeft het bedrijf gisteren e-mails verstuurd met een boodschap: praat niet met de pers."

Hoewel er volgens Schreier inhoudelijk nog niet is gesproken met de werknemers, heeft BioWare een publieke verklaring uitgebracht waarin het zich distantieert van het artikel over Anthem. "We hebben gekozen geen commentaar te leveren op het verhaal, omdat we vinden dat er een oneerlijke focus is op specifieke teamleden en leiders, die hun absolute best hebben gedaan om dit totaal nieuwe idee naar fans te brengen. We willen geen onderdeel zijn van iets dat ze probeert neer te halen als een individu."

Met de uitspraak doelt BioWare specifieke personen die worden aangehaald in het stuk, zoals ex-CEO van EA Patrick Söderlund en verschillende schrijvers en regisseurs. Hierop zegt Kotaku: 'Hoewel ons artikel een aantal mensen bij BioWare noemt, en hoewel we hebben gevraagd naar de rol van verschillende leiders bij BioWare, kunnen lezers zelf oordelen of BioWare's aannames over het artikel correct zijn. Wij denken van niet."

Anthem

Gebrek aan leiderschap en visie

In februari dit jaar lanceerde Anthem werd slecht tot matig ontvangen. Volgens het artikel van Kotaku, dat 19 BioWare-werknemers aan het woord laat, was er een gebrek aan leiderschap en visie, waardoor werknemers zelfs ten tijde van de eerste E3-demo nog geen idee hadden van wat de game exact ging worden.

Daarnaast biedt EA's Frostbite Engine nog steeds een grote uitdaging voor games die niet tot het first-person shooter-genre behoren. Verschillende medewerkers vertellen hoe lastig en tijdrovend het was om kleine bugs op te lossen en hoe EA's hulplijnen voornamelijk bezet waren voor de jaarlijkse Fifa-games.

Lees hier het volledige rapport.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Bij het maken van Mass Effect Andromeda ontbrak het ook aan leiderschap en visie meldde Kotaku eerder...omdat de main focus van Bioware op Anthem was gericht. Maar daar was dus eigenlijk hetzelfde aan de hand. Wil ik nog wel even toevoegen dat ik Andromeda uiteindelijk een prima game vind.

0
test

@Hiss alleen zo jammer dat de rest van de wereld die menen niet schijnt te delen:( ik vond 't 'm ook echt wel leuk, niet zo tof als de eerste 3(waarbij ik zelfs weinig tot geen problemen had met 't einde), maar leuk genoeg om de rest ook wel te willen spelen.. Wat helaas hoogstwaarschijnlijk nooit gaat komen:(

0

@Floppyhoofd_ Hoewel Bioware heeft gezegd dat men de Mass Effect franchise niet wil opgeven (er is notabene een N7 dag), ben ik bang dat dit een zelfde weg gaat volgen als de Half Life franchise. Ik hoop dat ik het mis heb, want ik blijf het een van de beste gamereeksen met de beste 'lore' ooit vinden.

0
test

Ze doen niet meer hun eigen ding. Tis allemaal 13 in een dozijn voor de massa.

0

Aanbevolen voor jou