PC-gaming is allesbehalve dood volgens Ray Muzyka, algemeen directeur bij Bioware. In een recent interview op CGV laat de hij weten dat er meer geld dan ooit wordt uitgegeven aan PC-gaming.

"Ik denk dat er meer gamers op de PC spelen en er meer geld aan PC-gaming wordt uitgegeven dan ooit tevoren. Zij het in een andere vorm dan voorheen", aldus Muzyka. Volgens hem is het PC-landschap aan het veranderen en is het publiek en de technologie achter de PC aan het evolueren. Het is alleen zaak voor de ontwikkelaars om daar handig mee om te springen.

"MMO's zijn een goed voorbeeld van die huidige veranderingen. Maar er zijn bijvoorbeeld ook steeds meer mensen die flash games en casual games spelen. Of zelfs core games die als casual worden gespeeld. Je moet het alleen niet als iets slechts zien dat gamers steeds meer verschillende soorten games spelen dan twintig jaar geleden. Dit is juist heel natuurlijk en normaal doordat games en gamers blijven evolueren. Als scheppers moeten we er juist voor zorgen dat we onze games constant blijven aanpassen, zonder daarbij teveel compromissen te sluiten."

"We kunnen nog steeds uitgediepte verhaallijnen maken en dito games, maar we moeten ze alleen wat toegankelijker maken. Evenals de besturing. Daarnaast moet de speler het gevoel hebben dat ze totale vrijheid hebben en dat ze zelf kunnen beslissen of ze lang of kort willen gamen", aldus Muzyka.

Toevallig verschenen er deze week ook verscheidene artikelen over een afname van 14% in de verkopen van PC-games. Welke direct weerlegd werden door de Britse website Rock, Paper, Shotgun. De cijfers zouden namelijk niet compleet zijn en enkele belangrijke verkopen zoals Direct Downloads, micro-transacties en abonnementen missen. Verkopen die, gezien het huidige PC-klimaat, een behoorlijk bedrag vormen.