BioWare: 'MMO's vaak zinloos' | Gamer.nl

BioWare: 'MMO's vaak zinloos' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

BioWare werkt op dit moment aan de MMO Star Wars: The Old Republic. Volgens Erickson doet de ontwikkelaar zijn best deze game wel zin te geven. "We houden tijdens het ontwikkelen in ons achterhoofd dat The Old Republic alles moet zijn wat wij van MMO's verwachten. Het moet voornamelijk leuk zijn. Spelers moeten niet zo snel mogelijk naar het einde toe willen."

Volgens Erickson wordt het verhaal in de game een belangrijk aspect. "Toen de eerste MMO's uitkwamen, bleken deze games helemaal niet te lijken op normale RPG's. De basis was er: je kon vechten en verschillende gebieden bezoeken. Maar er zat geen verhaal en geen doel in de game." Star Wars: The Old Republic moet in 2011 op PC uitkomen en laat spelers zo'n 3500 jaar voor de Star Wars-films door het universum van de filmserie reizen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou